ManU pakt drie punten en Rooney een rode kaart

Het was een weekend met twee kanten voor Manchester United. De positieve kant was natuurlijk de 2-1 overwinning op West Ham United (doelpunten Rooney en Van Persie), maar de negatieve kant van het verhaal was de rode kaart van sterspeler Wayne Rooney.

Louis van Gaal zal ongetwijfeld blij zijn met de overwinning op de ploeg uit Londen, want ManU kon wel een paar punten gebruiken. Met het feit dat zijn aanvoerder van het veld werd gestuurd zal hij minder gelukkig zijn.

Rooney werd weggestuurd nadat hij op onbesuisde wijze de doorgebroken Stewart Downing van West Ham onderuit had gehaald. Zelf omschreef Rooney zijn actie na afloop van de wedstrijd als een ‘hersenloze stommiteit’. Stom of niet, het incident kost Rooney wel de komende drie wedstrijden, waaronder de uitwedstrijd tegen concurrent Chelsea. Hij heeft dan ook zijn verontschuldiging aangeboden aan zijn ploeggenoten.

ManU moest nadat Rooney was weggestuurd nog een half uur met tien man spelen. Van Gaal was vooral erg te spreken over zijn defensie die vooral uit debutanten bestond, waaronder de negentienjarige Paddy McNair.

De volgende wedstrijd van Manchester United is op 5 oktober thuis tegen Everton.

Lees ook:Manchester United stuurt Neville geblesserd naar huis
Lees ook:Manchester wankelt in Champions League
Lees ook:Prima start voor Manchester United
Lees ook:Kort voetbalnieuws
Lees ook:Manchester City uitgeschakeld in UEFA Cup

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>