Lockerbie-terrorist geruild voor olie?

Minister van Justitie Jack Straw heeft het eindelijk toegegegven in de dailymail. De vrijlating van de man die verantwoordelijk was voor de aanslag op het Pan Am vliegtuig boven het Schotse Lockerbie was een deal met de Libische overheid.

Olie

Volgens Jack Straw is de Libische regering de Britten tegemoetgekomen om een belangrijke oliedeal van BP rond te krijgen. hoewel premier Gordon Brown bij hoog en bij laag blijft volhouden dat er geen sprake was van een overeenkomst, in welke vorm dan ook, blijkt zijn minister van Justitie andere informatie naar buiten te brengen. Volgens minister Straw was het van het grootste belang dat er weer grip kwam op de Libische overheid en dat dit niet anders kon dan een ruil in de vorm van de Lockerbie-terrorist.

Al in 2007 blijkt de Britse regering in de persoon van deze minister Straw al een schriftelijke verklaring te hebben gegeven aan de Libische regering dat de Lockerbie-terrorist opgenomen zou worden in de lijst van gevangenen die getransfereerd zouden worden naar Libiƫ. Als gevolg hiervan kon BP een deal ter waarde van 550 miljoen met Libiƫ afsluiten.

Lees ook:Helden ontvangst voor Lockerbie terrorist
Lees ook:Schots parlement in crisis na Lockerbie vrijlating
Lees ook:Dader Lockerbie aanslag komt vervroegd vrij
Lees ook:Laatste ontsnapping treinrover Ronnie Biggs
Lees ook:Ambassadeur helpt Wilders Engeland in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>