Britse topcrimineel leeft als god in Amsterdam

AMSTERDAM – De Britse topcrimineel William Edmonds blijkt volgens telegraaf misdaadverslaggever John van den Heuvel al jarenlang vanuit Amsterdam te opereren.

William Edmonds staat op de lijst van meestgezochte criminelen en is zeer gevaarlijk. De politie ontdekte Edmonds bij toeval tijdens het observeren van een andere Britse crimineel. Edmonds dankt zijn plaats op de ‘most wanted’lijst aan zijn aandeel in de bloedige opstand in de Full Sutton-gevangenis in York in 1998.

Grootste treinroof

William Edmonds is volgens de Britse politie ook hoofdverdachte van een aanslag op een van de treinrovers die de grootste treinroof ooit in Groot-Brittannie hadden gepleegd en waarbij 30 miljoen werd buitgemaakt. Het bewijs voor deze liquidatie is echter nooit geleverd en Edmonds kon aan gevangenisstraf ontsnappen.

Uitleveringsverzoek

De Britten hebben een uitleveringsverzoek gedaan aan de Nederlandse regering om Edmonds alsnog te kunnen bestraffen voor zijn aandeel in de gevangenisoproer. Het probleem is echter dat dit in Nederlandn iet strafbaar is en daarom kan uitlevering op die gronden een probleem worden.

Lees ook:Laatste ontsnapping treinrover Ronnie Biggs
Lees ook:Thames Valley Police museum in Sulhamstead
Lees ook:Levensgevaarlijke Britse crimineel spoorloos in Nederland
Lees ook:Politie bang voor inmenging Britse criminelen in suportersgeweld
Lees ook:Britse voetbalclub niet welkom op Amsterdam Tournament

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>