Door geldgebrek minder politie op straat in Sussex

SUSSEX – De politieleiding in Sussex moet ongeveer 35 miljoen pond bezuinigen en wil daarom het aantal agenten drastisch verminderen zo weet the Argus ons te melden.

Volgens de korpsleiding moeten de bezuinigingen over een periode van vijf jaar zijn doorgevoerd om de gewenste bezuinigingen te behalen. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten volgens enkele politiemensen. Het korps in Sussex heeft op dit moment circa 3.200 mensen in dienst en volgens de Sussex Police Federation is dit al 300 minder dan voor het goed handhaven van de openbare orde noodzakelijk is.

De Sussex Police Authority, waar het geld van het korps vandaan komt, heeft pas nog een bezuinigingsronde achter de rug die in totaal 10 miljoen opleverde en velen binnnen het korps vinden dan ook dat de rek er al uit is en dat verdere bezuinigingen ten koste gaan van de veiligheid op straat.

Lees ook:Regering geeft groen licht voor derde baan Heathrow
Lees ook:‘Panic Saturday’: Britten geven 1,2 miljard uit
Lees ook:Kosten BA staking 7 miljoen per dag
Lees ook:Britten vieren massaal minder vakantie in eigen land
Lees ook:Grote staking in Groot-Brittanniƫ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>