Sinds 12 jaar weer aanslag op Britse militairen in Noord-Ierland

Op de militaire basis Massereene in Antrim werden afgelopen zaterdag twee Britse militairen doodgeschoten toen zij een pizzabestelling kregen bezorgd. De twee Geniesoldaten werden door meer dan 60 schoten gedood. De 23-jarige Mark Quinsey uit Birmingham en de 21-jarige Patrick Azimkar uit Londen, hadden geen schijn van kans en werden letterlijk doorzeefd met kogels.

De ‘Real IRA’ eiste de verantwoordelijkheid op voor deze aanslag. Het was voor het eerst sinds 1997 dat er Britse militairen omkwamen bij een aanslag in Noord-Ierland.

Sinds 2008 zijn er al 18 aanvallen geweest op Britse militairen, maar hierbij vielen nog niet eerder dodelijke slachtoffers.

De klopjacht op de daders heeft de vondst van de auto opgeleverd die de daders gebruikten voor de aanslag. De groene Vauxhal Cavalier werd in Randalstown gevonden en bleek twee weken eerder te zijn gekocht.

 

Bron: bbc news

Lees ook:Politieagent gedood bij aanslag in Noord-Ierland
Lees ook:Transatlantische glasvezelaansluiting voor Noord-Ierland
Lees ook:Engeland geschokt door marteling kinderen
Lees ook:Opnieuw Britse soldaten gedood in Afganistan
Lees ook:Dader Lockerbie aanslag komt vervroegd vrij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>