Britse kinderen denken dat Adolf Hitler Duitse voetbalcoach was

Volgens een onderzoek onder 2.000 kinderen in de leeftijd van 11 jaar was Adolf Hitler een Duitse voetbalcoach. Dit opmerkelijke bericht stond in de telegraaf.

Het onderzoek was uitgevoerd in opdracht van een hulporganisatie voor oorlogsveteranen en de uitkomst was op zijn minst schokkend te noemen. Er gaat al jarenlang een gerucht de ronde dat in het Britse onderwijs te weinig aandacht wordt gegeven aan geschiedenis. Het zou dan met name gaan om de kennis rond belangrijke jaartallen en gebeurtenissen welke door de kinderen simpelweg niet meer wordt meegekregen.Ik ben toch benieuwd hoe Adolf Hitler het er vanaf gebracht zou hebben als coach van het Duitse elftal…..

Lees ook:Recordbedrag voor ‘Mein Kampf’ op veiling
Lees ook:Door Hitler gemaakte schilderijen onder de hamer
Lees ook:Schilderijen Hitler brengen bijna een ton op
Lees ook:Engels sprekende kinderen sterven uit op scholen
Lees ook:Moeder laat vier kinderen aan lot over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>