Vakantietip – Silsoe in Bedfordshire

SILSOE is een heel oud plaatsje in Bedfordshire dat al stamt uit circa 1300. Er zijn registraties gevonden van de eerste markt die werd gehouden op 1 mei 1318. Silsoe is vooral bekend vanwege de de Grey familie die er op het Wrest landgoed woonde. Dankzij deze familie kreeg het dorp een kerk en een school en kwam er een zekere vorm van welvaart naar Silsoe. Vanwege de ligging halverwege tussen Luton en Bedford aan de doorgaande weg was Silsoe een populaire tussenstop voor de reizigers in die tijd.

 

Wrest House

Wrest house is eigendom van de English Heritage en is op gezette tijden open voor publiek. De leden van de de Grey familie liggen begraven in het Grey Mausoleum in de plaats Flitton. In dit mausoleum liggen meer dan twintig leden van deze familie.

Lees ook:Knebworth House – 500 jaar een bijzondere concertlocatie
Lees ook:Britse Koningin na aandringen toch uitgenodigd voor D-Day vieringen
Lees ook:Premier Brown op matje bij Koningin wegens declaratieschandalen
Lees ook:Vrouw met alleen lingerie als bagage teruggestuurd op vliegveld Luton
Lees ook:Groen is hot in Britse politiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>