Britse bommenwerper in de lucht geholpen door voormalige vijand

De laatste nog vliegende Avro Lancaster bommenwerper kreeg tijdens het uitvoeren van een bevrijdingsvlucht motorstoring en kon derhalve de thuisbasis Coningsby niet meer bereiken. Na onderzoek bleek een motor vervangen te moeten worden en de enige reservemotor stond nog op Coningsby. De Royal Air Force had geen transportvliegtuig beschikbaar vanwege operaties in Irak. Hierop bood de Luftwaffe aan om de motor op te halen in Engeland zodat deze kon worden ingebouwd in de Lancaster.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog voerden Lancasters vele bombardementsvluchten uit op Duitse steden waarbij veel dood en verderf werd gezaaid. Nu in vredestijd liggen de zaken anders en telt alleen de historische waarde van deze laatste nog vliegende Lancaster in Engeland. De Lancaster zal binnenkort boven Nederland vliegen ter nagedachtenis aan de voedseldropping als onderdeel van operatie ‘Manna’.

Bron: The Sun

Lees ook:Wordt de A2B Hybrid het hipste vervoermiddel in Londen?
Lees ook:UK herdenkt soldaten oorlogen
Lees ook:Lied gemaakt van gedichten WWI soldaat
Lees ook:Hallifax tall ship festival in Belfast
Lees ook:Bezienswaardigheid – Abdij van Reading

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>