Charleston Farmhouse

Charleston Farmhouse, is een landhuis nabij Lewes in East Sussex, Verenigd Koninkrijk, dat vanaf 1916 werd bewoond door de kunstenaars Vanessa Bell en Duncan Grant en hun onconventionele huishouding. Dat tegenwoordig een museum herbergt, dat voornamelijk gewijd is aan de – decoratieve – aspecten van de Bloomsbury Group, die in dit huis vaak bijeen is gekomen. Bijzonder in het huis is de rijkdom aan kunstvoorwerpen die voor een groot deel door Grant en Bell, en door de andere leden van de Bloomsbury Group werden gemaakt. Ook is er veel design te zien van de Arts and Crafts Movement.

Vanaf het moment dat ze er introkken begonnen ze met het opsieren van het huis. Beïnvloed door het post-impressionisme van Cézanne en Picasso begonnen ze te schilderen op het canvas, decoreerden ze de muren, deuren, meubels, keramiek en textiel en zo transformeerden ze het huis tot een kunstwerk.

De ommuurde tuin was evenzo door de artiesten veranderd in een zomerverblijf om te spelen en te schilderen, een tuin gevuld met prachtige bloemen, sculptures, mozaïeken en vijvers.

Vanessa, Duncan en Clive en hun zoon Quentin werkten vaak in opdracht onder ander voor “The Omega Workshops” en ontwierpen op die manier textiel, behang en aardewerk. Een minder beschreven opdracht kregen ze vlak na het begin van de eerste wereldoorlog om St Peters Church in Firle te decoreren en hoewel ze als atheïsten bekend stonden, aanvaarden ze die opdracht en kregen de benodigde verf en kwasten van het kerkbestuur. Vrienden en familie werden gebruikt om afgebeeld te worden in de vele panelen die zijn geschilderd. Dat ze zelf niet echt gehecht waren aan hun artistieke werk blijkt wel uit het feit dat met enige regelmaat het werk in hun woning gewoonweg met nieuwe ideeën werd overschilderd.

In het Charleston house dat nu als museum te bezoeken is, is werkelijk alles door Vanessa, Clive en Duncan gedecoreerd. Soms met terugkerende thema’s zoals cirkels, soms ook met deurpanelen waar de boven en onderpanelen in verschillende periodes zijn geschilderd. Tafels en stoelen ontkwamen ook niet aan hun artistieke bewerkingen. De lampen van aardewerk waren zo ingenieus gemaakt dat de lichtval op zich ook weer een kunstwerk was.

Charleston was evenzo een landelijke ontmoetingsplaats voor Bloomsbury, de groep artiesten, schrijvers en intelectuelen inclusief Virginia Woolf, Leonard Woolf, John Maynard Keynes, E.M. Forster, Lytton Strachey, Roger Fry en Clive Bell.

Vandaag de dag is Charleston het enig complete voorbeeld van huiselijk decoratieve kunst van Bell en Grant in de wereld, met kamers waarin hun pioniersgeest, hun creatieve en bohemian leven bewaard gebleven zijn.

Bron:

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia artikel Charleston Farmhouse. De tekst is gelicenseerd onder de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL).

Links:

http://www.charleston.org.uk

uk.allepaginas


 

Lees ook:Knebworth House – 500 jaar een bijzondere concertlocatie
Lees ook:Knole House in Kent
Lees ook:Acteur Hugh Grant wil met pensioen
Lees ook:Strand met vuurtoren in de verkoop
Lees ook:Top Gear presentator wil LEGO huis bouwen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Charleston Farmhouse

  1. ANNE MACHTELINCKX

    100.000ste bezoeker om 17.42

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>