Onverkocht supermarktvlees verlicht huizen

Volgens de Dailymail wordt door supermarktketen Tesco per jaar zoveel vlees weggegooid dat over de houdbaarheidsdatum is, dat er 600 huizen van electriciteit kunnen worden voorzien. Per jaar gaat het alleen al bij Tesco om circa 5.000 ton vlees en dit verdwijnt naar een verbrandingsoven waarbij in het verbrandingsproces electriciteit wordt opgewekt. Op zich een goede zaak dat er uit dit afval energie wordt opgewekt, maar natuurlijk een doorn in het oog van dierenactivisten die, terecht, zeggen dat er minder geproduceerd moet worden.

Alvalbergen inperken begint bij jezelf

Ik ben dezelfde mening toegedaan. Als we gezamelijk de afvalbergen willen inperken moeten we beginnen met minder produceren. Het is op allerlei gebied een wegwerpmaatschappij en we moeten al helemaal geen overschot aan dieren gaan fokken om ze na en slecht leven en de barbaarse slacht als afval in de verbrandingsoven te laten belanden.

Lees ook:Liam Neeson gaat Hannibal spelen in A-Team film
Lees ook:Failliete pubs goudmijn voor woningmarkt
Lees ook:Eerste ‘poepbus’ rijdt tussen Bristol en Bath
Lees ook:Uitgaanspubliek Londen aan de ademtest
Lees ook:Politie bewaarde DNA monsters bij voedsel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>