André Rieu verovert Groot-Brittannië met zijn walsen

LONDEN – De Nederlandse muzikant had heel Europa al in zijn greep en nu lijken ook de Britten massaal te zijn gevallen voor de koning van de wals.

Rieu blijft bescheiden en zegt dat dit succes voornamelijk is te danken aan programma’s als Strictly Come Dancing, So You Think You Can Dance en Dancing on Ice.  Op dit moment staat zijn cd met walsen van Strauss, Forever Vienna, staat op nummer twee van de Britse hitlijst en laat hij daarmee onder andere Susan Boyle en Lady Gaga achter zich.

Nigel Kennedy

Twintig jaar geleden was het voor het laatst dat een klassieke muzikant zo hoog stond in de hitlijsten. Toen was er de jonge violist Nigel Kennedy die flink aan de weg timmerde met de Vier Jaargetijden van Vivaldi.

Lees ook:Lady GaGa wil duet met Susan Boyle
Lees ook:Susan Boyle te gast bij Oprah Winfrey
Lees ook:Susan Boyle opgenomen in kliniek
Lees ook:De Steralures van Susan Boyle
Lees ook:Susan Boyle vliegt naar Londen voor nieuwe garderobe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>