TV-kok Keith Floyd (65) overleden

DORSET – De bekende Britse TV-kok Keith Floyd is afgelopen maandag op 65-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval zo meldt de bbc.

Keith Floyd werd in de tachtiger jaren bekend als TV-kok over de gehele wereld en hij gold als voorbeeld voor de huidige TV-koks zoals Jamie Oliver.

Volgens Jamie Oliver was hij zelfs de beste TV-kok en konden hij  en zijn collega’s nog veel van hem leren. Keith Floyd had op zijn 22ste al zijn eigen Floyd’s Bistro in Bristol en daarna kreeg hij een andere zaak die vlakbij de bbc studio’s lag en hier werd hij ontdekt door producer David Pritchard. In 1985 was hij voor het eerst op de Britse televisie te zien en hij was meteen een hit. De kookprogramma’s van Keith Floyd waren baanbrekend omdat er voor het eerst buiten de studio werd gekookt en de combinatie van de wijndrinkende en flamboyant sprekende chef Floyd was een succesformule die nog niet bestond en meteen aansloeg bij de kijkers.

Als er eens een gerecht mislukte gooide Floyd het gewoon voor de camera in de prullenbak en begon opnieuw met koken.

Keith Floyd heeft naast zijn werk voor de televisie ook nog 20 kookboeken geschreven die vrijwel allemaal bestsellers werden en volgende maand komt zijn biografie ‘Stirred but not Shaken’ uit.  Keith Floyd was vier keer getrouwd en had een zoon uit zijn eerste huwelijk en een dochter uit het tweede.

Lees ook:Pastasauzen Jamie Oliver bevatten meer zout dan 10 zakken chips
Lees ook:Jamie Pugh uit Britain’s Got Talent na misleiding jury?
Lees ook:Plan voor standbeeld van sir Keith Park op Trafalgar Square
Lees ook:Hotel Oliver in Londen
Lees ook:Harry Potter acteur aangeklaagd voor drugsbezit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>