Toppers druipen af in Moskou

MOSKOU – Ondanks een zeer goed optreden gisteravond hebben de Toppers het helaas niet kunnen brengen tot de finale van het Eurovisie songfestival in Moskou. Voor het eerst sinds jaren had Nederland weer een prima act met de Toppers en ook de presentaties vooruitlopend op het optreden in Moskou verliepen bijzonder goed.

Nu blijkt maar al te goed dat de zangkwaliteiten niet mee tellen om door te gaan op een Eurovisie songfestival, maar dat ook dit is vergeven van vriendjespolitiek. Gisteren werd tijdens de uitzending nog even fijntjes verteld dat de vier grote landen Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje meer betaald zouden hebben en daarom meteen in de finale staan. Gisteren werd er zelfs bij het optreden van, ik dacht, Slovenië, gezegd dat er werd geplaybackt.

Misschien wordt het tijd om ook eens een onafhankelijk onderzoek naar de stemmingen van het Eurovisie songfestival te houden?

Foto: wikipedia

Lees ook:Ierland ook weggestemd uit Moskou
Lees ook:Kan Jade Ewen de Toppers verslaan op songfestival?
Lees ook:Jade Ewen vastbesloten om Songfestival te winnen
Lees ook:Moskou vermoord 30.000 straathonden voor Songfestivaluitzending
Lees ook:Jade Ewen maakt zich op voor Songfestivalfinale

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Toppers druipen af in Moskou

 1. Theo

  Ze moeten in Nederland onderhand wel ‘ns weten, niet meer aan die onzin mee te doen. Als het zó doorgaat, ziet déze generatie Nederland niet meer mee doen in de finale. Het Oostblok zal altijd vertegenwoordigt blijven. En de grote landen hebben zowiezo al een vrijkaart voor de finale.
  Belachelijk en schandelijk (althans voor de muziek). Italië heeft al lang afgehaakt, slimme jongens, die Italianen. Of een Songfestival voor het Westen en voor het Oosten.Vooral apart want anders krijgen we ddiezelfde rotzooi (sorry dat ik dat zeg)over ons heen en dat doet de muziek en zang géén goed!!!!

    /   Reply  / 
 2. Theo

  En zet er in Godsnaam een goede jury op, met verstand van zaken. Het is een grote rotzooi en heeft niks maar ook NIKS met muziek te maken.
  Waar zijn we toch mee bezig???it kost allen maar geld en energie en die klojo’s zijn er goed mee. JAMMER JAMMER EN NOG ENS JAMMER!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 3. Martinus

  ja maar laten we eerlijk wezen, het nummer dat ze zongen raakte kant noch wal. Muzikaal zowel als vocaal stelde het niets voor. Nederland moet gewoon eens met een kwaliteitsartiest voor de dag komen en niet elk jaar van die tweederangs ik-schrijf-mijn-eigen-liedjes-niet figuren die meer stampij maken van tevoren dan op het podium.

    /   Reply  / 
 4. Marlies

  Zuchten weer ja.

    /   Reply  / 
 5. Saskia

  Ik vond de Toppers niet echt Top maar ik denk wel dat het festival corrupt is.
  De landen die doorgaan zijn vrnl het Oostblok en dat is al een aantal jaren zo, terwijl de liedjes van sommigen gewoon slecht zijn.
  Ze moeten de jurering aanpassen en kritischer zijn met alle toeters en bellen eromheen, ‘t lijkt wel een (ordinair)circus festival.
  En de muziek, die moet ook weer live, eens kijken wat er dan overeind blijft. Laten ze daar weer eens het geld aan besteden.
  En anders Nederland, gewoon niet meer meedoen aan deze onzin!

    /   Reply  / 
 6. Loes

  Dit was toch te verwachten! Het is, om in zangtermen te blijven, altijd hetzelfde liedje. Deelname aan het songfestival is gedoemd om te mislukken. Daar hoef ik geen puntentelling af te wachte. Ben gisteravond ook voor de uitslag gaan slapen omdat ik al wist dat we niet door zouden gaan. Wat was ik verbaasd toen ik vanmorgen in de krant zag staan dat ze niet door zijn. Niet? Wat een verrassing! Afschaffen dat hele circus rond de vriendjespolitiek. Maak van toppers geen floppers door mee te gaan in deze poppenkast.

    /   Reply  / 
 7. Pauline

  Ik ben het volkomen eens dat Nederland moet zeggen we stoppen ermee want dit zooitje is niet goed. Gaan er er acts door die zo vals waren als maar zijn kan. Het is gewoon een gemanipuleerd terinzooitje bij eurovision. Al die oostblok landen lekker op elkaar stemmen en dan zegt ook die zeikerige commentator dat de 4 grote landen al door zijn naar de finale omdat ze meer Betaald hebben wat een puinhoop zeg. Ik kan alleen zeggen TOPPERS JULLIE WAREN GEWELDIG.

    /   Reply  / 
 8. nvt

  De toppers hebben gedaan wat ze konden. Het was een van hun beste optredens. Het lied mist het “onderbuik” gevoel, anders waren ze volgens mij door. Jammer dat Gordon zijn mening gaf over die parade. Wij Nederlanders willen te graag onze tolerantie anderen opleggen. Niet alleen onze mening is een goede of niet goede.

    /   Reply  / 
 9. martijn

  Ik vond dat ze het goed hebben gedaan,alleen ging het niet echt gelijk op maar ja!!!

  Wel vind ik het ook een grooooooote poppenkast, met een hongaarse nicht die niet kon zingen zeg,en wat te denken van die adonis denk ie van griekenland ook zo kansloos figuur.
  Het draait al lang niet meer om zang,er waren er zelf bij die vals zongen en of schreewden inplaats te zingen.
  En dan ook inderdaad nog eens,dat als je meer betaald aan deze poppenkast dat je dan in de finale mag uit komen(wij noemen dit corupt en om kopen) en inderdaad al die nep oostblokkers die niks met muziek kunnen laten die het maar lekkker uit zoeken onder elkaar.

  EN laten wij als Nederland gewoon,net als Italie gewoon niet meer mee doen aan dit belachelijke propaganda festival!!!!!

  NOOIT MEER MEE DOEN!!!!!

  OF we sturen b.v Herman van idols misschien wint die wel!!!!

    /   Reply  / 
 10. ellen

  Dat we nog meedoen aan deze onzin.
  Ze hebben het goed gedaan “onze” TOPPERS maar het is idd zo corrupt dat we eigenlijk niet eens meer mee moeten willen doen.
  Ja Martijn inderdaad, VOTE FOR HERMAN GOES EUROVISIE SONGFESTIVAL!!!!
  Dat wij als nederland ons daar nog zo laten kennen!?
  Kijk maar naar voorgaande jaren ook toen ging het ook al nergens over. Ik kijk niet meer ookal doet nederland nog mee. Wat een onzin heel dat eurovisie songfestival. Ze kunnen het beter het oostblok songfestival gaan noemen.

    /   Reply  / 
 11. Stijn

  als Vlaming zou ik zeggen: dit liedje is kitsch. Lijkt eigenlijk nergens naar. Het liedje had eigenlijk enkel “shine”: een oppervlakkig, schone schijn-liedje dat niemand beroert die die drie gasten niet kent.

  Ipv te zeiken op de Oostbloklanden (begrijpelijk, daar niet van, en ergens mss wel terecht) moeten jullie gewoon de hand in eigen boezem steken en realistisch beseffen dat dit liedje niet volstaat. Je zou kunnen stellen dat met een goeie act en een goed liedje jullie wél geplaatst zouden zijn, ondànks de Oostblokaanwezigheid.

    /   Reply  / 
 12. Riet

  Ach de toppers, kunnen veel, maar zingen dat kunnen ze niet.
  wat dat betreft is het niet zo’n verrassing dat ze in internationaal perspectief niet als toppers doorgaan maar als loosers moeten afdruipen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>