Zanger Bono prijst Nederlandse ontwikkelingshulp

Volgens Bono vervult Nederland een voortrekkersrol op het gebied van ontwikkelingshulp. Nederland geeft 0,8 procent van het bruto nationaal produkt aan ontwikkelingslanden en is daarmee een koploper op dit gebied. De zanger van de Ierse groep U2 zei dat afgelopen dinsdag in het programma NOVA. Bono is zelf ook zeer betrokken bij de situatie in ontwikkelingslanden en volgens hem komt de crisis daar op een zeer ongelukkig moment. Volgens Bono hebben de mensen in de ontwikkelingslanden het minst van doen met de crisis, maar raakt de crisis hen in verhoudng het meest. Volgens de U2 voorman zou Nederland in deze tijd haar voortrekkersrol nog meer moeten uitdragen. U2 is op dit moment in het Marokaanse Fez waar de nieuwste videoclip wordt opgenomen. Later dit jaar staat de groep twee keer in de Amsterdam Arena.

 

Bron: De Limburger

Lees ook:Vodafone bevriest alle salarissen
Lees ook:Schrijfster Ruth Rendell in ziekenhuis na beroerte
Lees ook:Gaat de Nobelprijs voor de Vrede naar Bono?
Lees ook:‘Panic Saturday’: Britten geven 1,2 miljard uit
Lees ook:Komt er een nieuwe Band Aid

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zanger Bono prijst Nederlandse ontwikkelingshulp

 1. wouter

  Het is inderdaad erg jammer dat hulp in gevaar komt tijdens de kredietcrisis. Hier mogen mensen in ontwikkelingslanden niet de dupe van worden. Misschien dat sommige vormen van ontwikkelingshulp effectiever zijn dan anderen, maar dit mag geen reden zijn de hulp te verminderen. noodhulp of hulp bij onderwijs of gezondheidszorg lijken me nuttige vormen van hulp. Daarnaast is eerlijke handel belangrijk. Zo krijgen mensen in ontwikkelingslanden de kans zichzelf uit hun armoede te helpen. Door meer producten met een fair trade keurmerk, zoals chocola, thee, rijst, noten of vruchtensap, te kopen bij supermarkten en wereldwinkels krijgen de productenten een loon waarmee ze ook de dokter en de school van hun kinderen kunnen betalen.
  Ook komen mensen in ontwikkelingslanden financiele tegenslagen vaak moeilijk te boven. Daarom is het nuttig een deel van ons spaargeld te investeren in microkredieten via organisaties als oikocredit, asn bank of triodos bank. Met dit geld worden ook banken geholpen zodat mensen in ontwikkelingslanden in goede tijden kunnen sparen. Het geld van microkredieten kan meerdere malen gebruikt worden. Zo komt de economie in ontwikkelingslanden verder op gang.

    /   Reply  / 
 2. Anouk

  Beste blogger,

  Ik sluit me erbij aan dat ontwikkelingshulp vooral in deze tijden niet in een vergetelhoek terecht moet komen. Om de mensen tegemoet te komen, is een andere aanpak wellicht een oplossing om mensen te enthousiasmeren en blijven triggeren. Alle bedrijfstakken lijken zich mee te ontwikkelen in de digitaliserene samenleving, maar ontwikkelingshulp blijft hier vaan in achter. Pifworld is een organisatie die het geven aan goede doelen compleet wil gaan revolutionaliseren. Wij hebben een platfporm gebouwd waar mensen en projecten van over de hele wereld elkaar kunnen vinden. Dit kan op een leuke en overzichtelijke manier: de begin pagina vd website bestaat uit een interactieve wereldbol (beetje zoals google earth) met daarop allerlei soorten projecten van over de hele wereld.

  In maart 2009 is de bètaversie van Pifworld.com live gegaan. Vanaf dat moment hebben we veel tips en suggesties gekregen om onze gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren. Aan de hand van deze tips zijn we begonnen met het vernieuwen van ons platform. Na twee maanden hard werken is het resultaat daar: een gloednieuw Pifworld platform!

  Het belangrijkste verschil is dat het nu makkelijker is op onze website te navigeren. De volgende veranderingen zul je direct waarnemen:

  · Bij ‘binnenkomst’ land je op de Splashpage die je eenvoudig de weg wijst naar de registratie- en homepage;

  · Alle pagina’s zijn korter geworden waardoor je niet of nauwelijks meer hoeft te scrollen;

  · Als je je afvraagt of je vrienden al lid zijn kun je dit nu makkelijk uitvinden met de nieuwe zoekfunctie naar Players.

  Al deze veranderingen zijn doorgevoerd om het Pifworld platform gebruiksvriendelijker en sneller te maken. We zijn benieuwd naar je reactie; dus tips en suggesties kun je mailen naar [email protected].

  Do good, feel good.

  The Pif Team

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>