Banksy muurschildering vernield wegens vermeend racisme

Een muurschildering van de wereldberoemde Britse kunstenaar Banksy in het Engelse Clacton-on-Sea is vorige week door de gemeente van het stadje verwijderd.

De muurschildering van Banksy toonde een groep duiven met anti-immigratie spandoeken. Op de spandoeken stonden onder andere de kreten ‘Ga terug naar Afrika’ en ‘Migrants not welcome’. Een exotisch uitziende vogel zat op een afstandje naar de groep te kijken. De gemeente van Clacton-on-Sea had klachten ontvangen dat de muurschildering racistisch was.

De gemeente heeft in een verklaring laten weten dat ze niet wist dat de muurschildering van Banksy was. Eerder al had de kunstenaar foto’s van de muurschildering op zijn website gezet. De woordvoerster van Banksy heeft laten weten dat de kunstenaar niet van plan is te reageren op de situatie.

Het werk van Banksy ‘s betreft vaak politieke statements, en gaat over onderwerpen als de opwarming van de aarde, oorlog en slechte werkomstandigheden.

Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Banksy

Lees ook:Nieuw huis van 1 miljoen moet gesloopt vanwege computerfoutje
Lees ook:40 mensen gered van zandbank
Lees ook:Grootste muurschildering van de UK
Lees ook:Barcelona aanvaller Alexis Sanchez naar Arsenal
Lees ook:‘Nederlandse’ fietspaden in Manchester

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>