Unieke Valentijnsbeleving in de East Midlands

Amsterdam, 1 februari 2010 – Een tournee door een chocoladefabriek met een proeverij, diner aan boord van een stoomtrein of een wandeling langs dezelfde paden waar Lizzie Bennett en Mr. Darcy liepen in Pride & Prejudice. Meer Valentijn dan dat kan het bijna niet worden en het is allemaal in de East Midlands. Voor wie helemaal doorslaat en niet kan stoppen met hand in hand lopen is er zelfs de langste Valentijnswandeling ooit uitgezet. Meer dan 10 mijl slenteren door het romantische landschap met een diner in een prachtig landhuis.

 


Bakermat van Valentijn

Niet zo vreemd overigens dat de East Midlands uitpakt met Valentijn. De oudste verwijzingen naar Valentijnsdag dateren uit het Engeland van de vijftiende eeuw, toen geliefden elkaar Valentine noemden of elkaar een Valentine schonken; een soms kostbaar cadeau. In de East Midlands reizen bezoekers terug naar die tijd. De eeuwenoude kastelen, landhuizen en verstilde marktstadjes weerspiegelen de oorsprong van Valentijnsdag.

Romantisch tafelen

In de East midlands kunnen geliefden elkaar verrassen met een zes gangen diner aan boord van de Great Central Railway stoomtrein in het graafschap Leicestershire. Deze rit staat garant voor een heel bijzondere en romantische avond. Of breng een bezoek aan de Cocoadance Chocolate Factory in het graafschap Derbyshire. Een must voor zowel romantici als chocoladeliefhebbers, met demonstraties en een proeverij van bekroonde chocolaatjes! 

Romantische wandelingen

En wat is Valentijn zonder romantische wandeling. Volg de voetsporen van Lizzie Bennet over de uitgestrekte heidevelden en de woeste kliffen van Stanage Edge in het Peak District National Park. Of maak een Valentijnswandeling op Engelands’ meest geliefde landgoed Chatsworth. Chatsworth House is bekend als Pemberley, het woonhuis van Mr. Darcy. Combineer de wandeling met een bezoek aan dit landhuis en romantischer kan Valentijn niet zijn.

Romantisch verblijven

Tal van accommodaties in de East Midlands bieden met Valentijn speciale arrangementen voor verblijf. Het aanbod varieert van romantische Bed & Breakfasts bij de boer tot overnachtingen in luxueuze landhuizen. Informatie over Valentijn vindt u op de website www.discovereastmidlands.nl.

Goed bereikbaar

De East Midlands is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Een retourticket met BMI Baby van Schiphol naar Nottingham East Midlands Airport kost vanaf €145,- (inclusief alle toeslagen). Met de auto kunt u vanuit Rotterdam elke avond/nacht met P&O Ferries naar Hull varen. Een retourtje voor twee personen met auto en een standaard cabine kost vanaf €278,-.

Verras je geliefde in het romantische hart van Engeland

Lees ook:Hart in Hampshire beste plek in UK om te wonen
Lees ook:Bloedstollende herfstvakantie
Lees ook:Ontdek de East Midlands
Lees ook:Logeren in een historische windmolen in Rutland
Lees ook:George Michael betrokken bij auto-ongeluk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>