Duurste Britse vlag ooit geveild

De enig overgebleven Union Jack uit de Battle of Trafalgar is gisteren van eigenaar gewisseld voor een recordbedrag van 384.000 pond. Dit schrijft de dailymail.

Dit bedrag was ruim veertig keer zoveel als verwacht en het is dan ook een hele bijzondere vlag. De vlag heeft nog een aantal beschadigingen die herinneren aan de zware gevechten 204 jaar geleden. Er zijn zelfs nog sporen van kruitsporen waarneembaar. De vlag bevondt zich tijdens de slag om Trafalgar aan de geusstok van de HMS Spartiate. Na de overwinning op het leger van Napoleon werd de vlag gestreken en aan Luitenant James Clephan aangeboden voor zijn grote verdiensten in deze slag.

Emigratie

De vlag is altijd in de familie van Clephan gebleven en bewaard op een donkere plaats. Nu willen de laatste overgebleven familieleden emigreren naar Australie en boden de vlag te koop aan om de reis te financieren. De familie had verwacht er maximaal 11.000 pond voor te krijgen dus de 384.000 pond was een aangename verrassing.

Lees ook:Ardvreck Castle
Lees ook:Middleham Castle in Noord Yorkshire
Lees ook:Drumlanrig Castle bij Thornhill in Schotland
Lees ook:Schrijfster PD James overleden
Lees ook:Fort George bij Inverness in Schotland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>