Stonehenge krijgt opknapbeurt van 25 miljoen

STONEHENGE – De plannen voor een grote facelift voor het wereldberoemde Stonehenge worden vandaag ingediend schrijft de dailymail.

Bezoekerscentrum Stonehenge

Er is in het plan ook een te bouwen bezoekerscentrum opgenomen dat zou moeten verrijzen op Airmen’s Corner, zo’n anderhalve mijl ten westen van het huidige. Ook zou volgens het plan de snelweg A344 ter hoogte van Stonehenge afgesloten moeten worden.

In eerdere plannen was een tunnel onder de A344 gepland, maar dit bleek veel te kostbaar. In mei van dit jaar werd de definitieve keuze gemaakt voor het plan dat nu op tafel ligt. De vergunningen en benodigde financiele middelen worden nog aangevraagd en het is de bedoeling om in 2011 te beginnen met de werkzaamheden en klaar te zijn voor de opening van de Olympische Spelen van 2012.

Lees ook:Nieuwe ontdekkingen Stonehenge
Lees ook:‘Nederlandse’ fietspaden in Manchester
Lees ook:Nieuw huis van 1 miljoen moet gesloopt vanwege computerfoutje
Lees ook:Plannen voor tunnel onder de Ierse Zee
Lees ook:Waterford Wedgwood op rand van de afgrond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>