Britse militairen nog 40 jaar in Afganistan

Volgens de Britse Generaal Sir David Richards, kan de missie in Afganistan nog wel eens 40 jaar duren. De Generaal doelt hiermee op de rol die de troepenmacht moet blijven vervullen in het vredesproces en de wederopbouw van het land. ‘We kunnen niet zomaar opstappen’ aldus Generaal Richards.

Sir David Richards is de nieuwe bevelhebber van het Britse leger en was daarvoor bevelhebber van de NATO- troepen in Afganistan.

Taliban

In de strijd tegen de Taliban staat het dodental van de Britse troepen inmiddels op 195 en er lijkt nog geen einde aan deze strijd te komen. ‘De Taliban wordt bestreden en we zullen overwinnen’ zegt een gedreven Generaal Richards.

Lees ook:Laatste Britse troepen vertrekken uit Helmand
Lees ook:Opnieuw Britse soldaten gedood in Afganistan
Lees ook:Hoge Britse officier gedood in Afganistan
Lees ook:Chinook helikopter neergeschoten in Afghanistan
Lees ook:Pijnlijk foutje David Cameron

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>