Aantal griepdoden in Groot-Brittannië stijgt naar 29

Het aantal doden als gevolg van de Mexicaanse griep is in Groot-Brittannië deze week explosief gestegen. Op maandag stond het aantal griepdoden nog op 17, maar nu is er sprake van 29 griepdoden in Groot-Brittannië. Er zou inmiddels sprake zijn van zo’n 55.000 besmette inwoners van het Verenigd Koninkrijk. De National Health Service waarschuwt dat het aantal doden als gevolg van de Mexicaanse griep pandemie kan oplopen en uitkomen op een sterftecijfer tussen de 19.000 en 65.000 tegen de winter.

Volgens experts is het moeilijk in te schatten hoeveel slachtoffers de Mexicaanse griep zal maken onder de Britse bevolking, maar uitgaande van de verwachting dat in de komende maanden ongeveer een derde van de Britse bevolking geïnfecteerd zal zijn met het griepvirus, zijn de cijfers een reële voorspelling.

Bron: bbc news

Lees ook:Opnieuw 3 griepdoden in Groot-Brittannie
Lees ook:Aantal Britse griepdoden stijgt naar 30
Lees ook:Al 100.000 griepgevallen in Groot-Brittannie
Lees ook:Aantal griepdoden nu op veertien in Groot-Brittannie
Lees ook:Mogelijk 40 griepdoden per dag deze zomer in Groot-Brittannie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>