Air France toestel al 15 minuten in problemen voor de crash

PARIJS – volgens de analyse van berichten die vanuit de Airbus waren gezonden zou het toestel al 15 minuten in de problemen zijn geweest voordat het definitief van de radar verdween. De vluchtgegevens van alle vliegtuigen worden regelmatig tijdens de vlucht uitgestuurd en bewaard en uit deze gegevens is nu gebleken dat de piloten van vlucht AF447 al minstens 15 minuten worstelden met problemen boven de Atlantische Oceaan.

Een overzicht:

Voordat de Airbus om 3am (BST) het Senegalese luchtruim binnen vloog gaven de piloten door dat ze door een aantal zware onweerswolken waren gevlogen.

Op het moment dat vlucht AF447 door deze onweerswolken zou zijn gevlogen was de snelheid van het toestel, om onduidelijke redenen,  te hoog of te laag.

Om 3.10 am (BST) gaven de piloten een melding dat er een aantal grote technische problemen waren opgetreden aan de Airbus. Dit was vijf minuten voordat het van de radar verdween.

Op dit moment was het toestel van de automatische piloot gehaald en hiervoor is geen reden gevonden. Mogelijk dachten de piloten het toestel handmatig uit de problemen  te kunnen krijgen.

Op dat moment kwam er een melding dat het ‘Fly-By-Wire-systeem’ was ingeschakeld. Dit systeem neemt de belangrijkste besturingselementen over en geldt als een noodvoorziening in geval van electrische uitval van de hoofdsystemen.

2 minuten later kwam er een melding dat de hoofdcomputers waren uitgevallen.

Om 3.13 kwam de melding dat er nog meer electrische installaties waren uitgevallen.

Om 3.14 kwam de melding ‘cabin in vertical speed’ wat zou kunnen betekenen dat de cabinedruk was weggevallen door bijvoorbeeld het in stukken breken van de romp.

Er is ook een nieuwe getuigenverklaring opgedoken.

Een piloot van een Air Comet toestel dat bezig was met een vlucht van Lima naar Madrid vertelde de onderzoekers dat hij opeens een felle witte flits had gezien gevolgd door een groot object dat in zes stukken naar beneden viel.

Volgende week wordt het gebied afgezocht met een mini-onderzeeër die op dit moment uit Frankrijk wordt overgebracht naar het rampgebied.

Bron: Telegraph.co.uk

Lees ook:Crash Air France vliegtuig mogelijk aanslag
Lees ook:67,4 miljoen voor Air France na crash Airbus
Lees ook:Aantal geborgen lichamen Airbus nu op 50
Lees ook:Opnieuw Lichamen gevonden van Air France vliegtuig
Lees ook:Gevonden brokstukken niet van Airbus

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Air France toestel al 15 minuten in problemen voor de crash

 1. accuratesse

  In zes stukken? Als je enigszins engels of portuguese kunt vertalen kunt vertalen spreekt men van zes seconden.

    /   Reply  / 
 2. pieter Auteur

  Als je naar het stukje uit het artikel kijkt waar ik de gegevens uit heb spreekt men van 6 stukken.
  “”Suddenly we saw in the distance a strong and intense flash of white light, followed by a downward, vertical trajectory which broke up into six segments,” the chief pilot of an Air Comet plane from Lima to Madrid told the Spanish newspaper, El Mundo. He has reported his observations to investigators”.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>