Historisch Jachtvliegtuig onder de hamer

LONDEN – Binnenkort wordt in het RAF museum in Hendon een historisch jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog van het type Supermarine Spitfire geveild. Het toestel werd in 1944 gebouwd en afgeleverd aan No. 33 Maintenance Unit van de RAF op vliegbasis Lyneham om daar klaargemaakt te worden voor operaties. In 1948 werd de Spitfire aan de luchtmacht van Zuit-Afrika verkocht.

Het is een Mark IX met serienummer SM520 en het werd in de jaren 70 in slechte staat gevonden bij Kaapstad door Charles Church. Nadat het toestel diverse malen van eigenaar was verwisseld werd het uiteindelijk over een periode van vijf jaar gerestaureerd tot een luchtwaardige conditie.

Het organiserende veilinghuis Bonham verwacht dat de Spitfire circa 1,5 miljoen pond zal opbrengen. Het is voor het eerst sinds 20 jaar dat een dergelijk luchtwaardig vliegtuig op een veiling wordt aangeboden.

Bron: bbc news

Lees ook:Cabinepersoneel gearresteerd op Heathrow na drugsvangst
Lees ook:Oudste TV gevonden in Londense woning
Lees ook:Anglicaanse kerk kiest voor vrouwelijke bisschoppen
Lees ook:Vrouwelijk bischop voor de Church of England
Lees ook:Air France ramptoestel nog niet gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>