Middleham Castle in Noord Yorkshire

Middleham Castle in Wensleydale, in Noord Yorkshire, werd gebouwd in opdracht van de derde Lord van Middleham & Spennithorne en startte in 1190. Het kasteel is gebouwd op de plaats waar eerst Motte and Bailey Castle stond. In 1270 kwam het kasteel in handen van de Neville familie en het meest beroemde lid van deze familie was Richard Neville. Deze Richard Neville was een prominente figuur in de ‘War of the Roses’.

Foto: CJBW

Het kasteel is een compact bouwwerk en dit is nog goed te zien aan de overgebleven muren. In de 13e eeuw werd het kasteel versterkt met aarden wallen, maar al met al was het kasteel meer voor comfort gebouwd dan als verdedigingswerk. De ingang van het kasteel bevindt zich in de toren aan de noordoost zijde als gevolg van een 15e eeuwse modificatie aan het kasteel.

Hoewel veel van de grandeur is verloren, valt nog goed te zien dat Middleham Castle een imponerend bouwwerk moet zijn geweest.

Bron: wikipedia commons

Links

uk.allepaginas

Peter Langhout Reizen

Lees ook:Brougham Castle in Cumbria
Lees ook:Durham Castle
Lees ook:Drumlanrig Castle bij Thornhill in Schotland
Lees ook:Cardiff Castle
Lees ook:Hurst Castle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>