Beckford’s Tower in Bath

Beckford’s Tower – Is een zogenaamde ‘folly’ toren van 37 meter hoog, opgetrokken in neo-klassieke stijl. 

De Toren is van origine bekend als de Lansdon Tower en staat net buiten Bath op Lansdon Hill.  De toren is in 1827 gebouwd voor William Beckford naar een ontwerp van Henry Goodridge. Volgens de architect had de toren veertig voet hoger moeten zijn. De toren is ook nog in gebruik geweest als bibliotheek en rustplek voor mensen die gebruik maakten van de tuinen van Beckford’s Ride. William Beckford had de gewoonte om vanaf zijn huis in Lansdon Crescent naar de toren te rijden om vanaf de heuven de werkzaamheden aan de tuinen te observeren en dan terug te lopen voor het ontbijt.

Lees ook:Vakantietip – Blackpool Tower
Lees ook:The Bodleian Library in Oxford
Lees ook:Kildrummy Castle
Lees ook:Tolquhon Castle
Lees ook:All Hallows by the Tower in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>