Schilderijen Hitler brengen bijna een ton op

SHROPSHIRE – De onlangs geveilde schilderijen van de voormalige Nazi-leider Adolf Hitler hebben bij elkaar ongeveer 95.000 pond opgebracht. De dertien schilderijen waren gevonden door een Britse soldaat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en sindsdien verborgen geweest in Engeland. Recentelijk kwamen de werken boven water. Hoewel het geen meesterwerken zijn is er toch veel op te herkennen.

 

Zo is er een schilderij waarop een jonge man zittend op een stenen brug is afgebeeld en er wordt vanuit gegaan dat Hitler zichzelf hiermee bedoelde. De veiling werd gehouden op het raceparcours van Ludlow.

De meeste schilderijen stellen landschapstaferelen voor en zijn allemaal gesigneerd met ‘A.Hitler’ in een van de hoeken. De vredige onderwerpen van zijn schilderijen staan in schril contrast met de gruweldaden die Hitler tijdens zijn bewind zou begaan.

Volgens het veilinghuis Mullock’s zijn de werken vanuit een kunstenaarsoogpunt absoluut geen goede kwaliteit, maar vanuit een historisch oogpunt zijn ze dit wel omdat er van deze kant van Hitler niet eerder iets geveild is. De verwachting was dat de doeken tussen de 5.000 en 9.000 pond zouden opbrengen, maar ruim 95.000 pond is boven alle verwachting.

Bron: bbc news

Lees ook:Door Hitler gemaakte schilderijen onder de hamer
Lees ook:Recordbedrag voor ‘Mein Kampf’ op veiling
Lees ook:AEG Live gaat alle Michael Jackson kaarten vergoeden
Lees ook:Groot-Brittannie geweldadigste land in EU
Lees ook:Britse kinderen denken dat Adolf Hitler Duitse voetbalcoach was

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>