Prins Charles maakt zich zorgen

Prins Charles heeft in een radio-interview gezegd dat hij zich zorgen maakt over de mate waarop met name jonge mensen in de Britse samenleving radicaliseren. De Britse kroonprins sprak zijn zorgen uit in het radio-programma The Sunday Hour op Radio Two.

Charles is momenteel bezig aan een zesdaagse rondreis door het Midden-Oosten. Afgelopen weekend was hij in de Jordaanse hoofdstad Amman, waar hij zondag koning Abdullah II heeft ontmoet. Charles zei in het interview dat hij zich met name zorgen maakt over het feit dat jonge mensen zo snel kunnen radicaliseren door alle gekkigheid die je op het internet kunt vinden. Hij zei ook dat hij van mening is dat sommige jongeren radicaliseren omdat ze ‘op een bepaalde leeftijd op zoek zijn naar avontuur en opwinding’.

De kroonprins hoopt met zijn reis ‘bruggen te bouwen’ tussen verschillende religieën. Hij zei dat hij als koning graag ‘beschermheer’ zou willen zijn van alle geloofsovertuigingen in Groot-Brittannië, en niet alleen van dat van het christendom.

Zie ook: http://www.bbc.co.uk/programmes/b006wqyr

Lees ook:Britse kroonprins ontwerpt brandweerkazerne
Lees ook:Leukste baan ter wereld
Lees ook:Varkensgriep bevestigd in Schotland
Lees ook:Jade Ewen maakt zich op voor Songfestivalfinale
Lees ook:André Rieu verovert Groot-Brittannië met zijn walsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>