Geld stroomt binnen voor gehandicapt slachtoffer roofoverval

Eind vorige maand werd de gehandicapte Alan Barnes uit het noord-Engelse Gateshead vlak voor zijn eigen huis overvallen toen hij zijn vuilnis buiten wilde zetten. Het incident heeft in Engeland zoveel los gemaakt dat er nu een slachtofferfonds voor de man is opgericht.

 Alan Barnes is slechts 1,37 m. groot, slechtziend en al vanaf zijn geboorte gehandicapt. Hij brak bij de overval zijn sleutelbeen en is te bang om nog naar zijn huis terug te keren. Voorlopig logeert hij daarom bij zijn zus. Nadat het nieuws over Barnes bekend was geworden, sprong de 21-jarige schoonheidsspecialiste Katie Cutler meteen voor de 67-jarige in de bres en startte het ‘Help Alan Barnes’ fonds. Haar bedoeling was om vijfhonderd pond op te halen, zodat ze wat spullen voor hem konden kopen, maar het geld stroomde al gauw binnen. Cutler: ‘Niet alleen uit de omgeving, maar er zijn ook donaties binnengekomen uit Canada, Nederland, de VS en Nieuw-Zeeland.’ Binnen de kortste keren hadden meer dan twintigduizend mensen geld gedoneerd en stond er meer dan driehonderdduizend pond op de rekening van het fonds. Veel meer dan Cutler ooit had kunnen dromen.

Veel donateurs zijn onder de indruk van wat de nog jonge Cutler heeft gedaan voor de gehandicapte Barnes. Afgelopen zondag heeft het tweetal elkaar voor het eerst ontmoet. De familie van Barnes heeft laten weten dat het geld naar een speciaal fonds voor Barnes gaat en dat het goed zal worden gebruikt.

Er is overigens nog niemand gearresteerd voor de overval op Alan Barnes.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-england-tyne-31088561

 

Lees ook:RAF Flypast voor uitvinder Dambuster bom
Lees ook:Euro is boost voor Ierse tourismebranch
Lees ook:12 parlementsleden gedwongen te vertrekken
Lees ook:Children in Need haalt ruim 32 miljoen op
Lees ook:Engels ziekenhuis wilde besmette patient naar huis sturen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>