Stephen Fry noemt God monsterlijk en maniakaal

Stephen Fry doet de laatste tijd nogal wat stof opwaaien en niet vanwege zijn acteer- of schrijfprestaties. Onlangs trouwde hij met zijn dertig jaar jongere partner Elliott Spencer en afgelopen weekend zei hij in het Ierse tv-programma ‘The Meaning of Life on Sunday’ God wispelturig en monsterlijk te vinden.

 De acteur deed zijn uitspraak toen de interviewer hem vroeg wat hij tegen de Almachtige zou zeggen wanneer hij voor de hemelpoort staat. Fry zei dat hij tegen God zou zeggen: ‘Hoe durft u een wereld te scheppen, waarin er zoveel ellende voorkomt waar wij geen schuld aan hebben? Het is pure boosaardigheid. Waarom zou ik respect moeten hebben voor een wispelturige, gemene, domme God die een wereld heeft gemaakt die zo vol zit met onrecht en pijn?’

De uitspraken van de overtuigde atheïst Fry hebben hem een storm van kritiek opgeleverd. Een fragment uit het tv-programma, uitgezonden door de Ierse zender RTE, is op YouTube al meer dan twee miljoen keer bekeken. Wil je het fragment ook zien, klik dan even op deze link https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=-suvkwNYSQo&x-yt-ts=1422579428#t=10

Zie ook: http://www.independent.co.uk/news/people/stephen-fry-explains-what-he-would-say-if-he-was-confronted-by-god-10015360.html

 

Lees ook:Jeremy Paxman stopt met Newsnight
Lees ook:Ed Miliband wil tieners stemrecht geven
Lees ook:Britse ex-soldaten thuis na strijd tegen IS
Lees ook:Ook de UK wint Emmys
Lees ook:Geen topless meer op ‘page 3′

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>