Uitgaanspubliek Londen aan de ademtest

In een poging om het uitgaansgeweld in Londen terug te dringen heeft de politie van de Britse hoofdstad als proef een nieuw middel ingezet, de ‘breathalyser’. Mensen van wie wordt vermoed dat ze te veel hebben gedronken, moeten een verplichte ademtest ondergaan. De politie hoopt op deze manier het beruchte ‘binge-drinking’ oftewel inzuipen, tegen te gaan.

 De proef is onlangs van start gegaan in de Londense wijk Croydon. In de praktijk komt het er op neer dat portiers van clubs en pubs worden uitgerust met ‘breathalysers’. Wanneer zij vermoeden dat mensen die ergens naar binnen willen buitensporig veel hebben gedronken moeten ze blazen. Is dit inderdaad het geval dan kan hen de toegang worden geweigerd.

Hoewel de misdaadcijfers in Londen in het algemeen teruglopen, neemt drankgerelateerd geweld in bepaalde wijken juist toe. In een verklaring zegt een woordvoerder van de Metropolitan Police dat de proef in deze wijken tot nu toe succesvol is gebleken. De clubs vinden het prettig om met de apparaten te werken en het uitgaanspubliek is geneigd sneller te accepteren dat ze een club niet in mogen omdat de breathalyser aangeeft dat ze te dronken zijn. En omdat er minder dronken mensen binnen zijn is de sfeer beter en is er minder geweld.

De politie hoopt de test later dit jaar ook in andere wijken in te voeren.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/london-clubbers-may-face-breathalyser-test-as-met-police-attempt-crackdown-on-violent-crime-10013873.html

Lees ook:Alonso van Liverpool naar Real Madrid
Lees ook:Leraren eisen het recht om ongestraft dronken te zijn
Lees ook:Politie op de been voor Black Friday
Lees ook:Groot-Brittannie geweldadigste land in EU
Lees ook:Salisbury Pub in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>