Opnieuw aardbeving in de Midlands

Wij hebben Groningen, maar in Engeland hebben ze ook zo’n regio die regelmatig wordt getroffen door aardbevingen, de Midlands. Gisteravond was het weer zo ver met een beving van 3,8 op de Schaal van Richter.

 Het epicentrum van de beving lag vlakbij het plaatsje Cottesmore, in Rutland, en was te voelen in de graafschappen Leicestershire, Lincolnshire en Northamptonshire. Afgelopen dinsdag was er ook al een beving met een kracht van 2,9 in het graafschap Hampshire.

De British Geological Survey in Nottingham, liet weten meer dan tweehonderd meldingen te hebben ontvangen van mensen die de beving hadden gevoeld. Er waren zelfs meldingen van mensen in steden als Birmingham en Huddersfield. Volgens berichten op social media duurde de beving zo’n tien seconden.

De regio in het midden van Engeland wordt vaker getroffen door aardbevingen. April vorig jaar waren er twee bevingen in het nabij gelegen Oakham en eerder deze week meldde de British Geological Survey een beving op een diepte van 3 kilometer, ten noordoosten van de stad Winchester. De bevingen in de regio hebben veelal te maken met de grootschalige mijnbouw die hier heeft plaatsgevonden.

Zie ook: http://www.bgs.ac.uk/

Lees ook:Aardbeving in Nottinghamshire
Lees ook:Shetland-eilanden opgeschrikt door aardbeving
Lees ook:Varkensgriep bevestigd in Schotland
Lees ook:Aarbeving bij Folkestone schokt bewoners
Lees ook:Elton John getrouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>