Schotse whisky stimuleert Britse economie

Dat de Schotten goed waren in het stoken van whisky, wisten we al langer. Maar nu is ook bekend geworden dat de nationale drank van Schotland zorgt voor een flinke stimulans van de algehele Britse economie.

 Volgens een recent uitgevoerd onderzoek draagt Schotse whisky bijna vijf miljard pond (6,5 miljard euro) bij aan de Britse economie. Daarnaast zorgt de whisky-industrie ook nog eens voor meer dan veertigduizend banen. Volgende de Scotch Whisky Association (SWA) is de sector nu verantwoordelijk voor 25 procent van de Britse voedsel- en drankexport. De whisky-industrie is volgens de SWA van meer waarde voor de economie dan de scheepsbouwindustrie, de staalindustrie en de IT-industrie.

Volgens SWA-baas David Frost toont het onderzoek aan hoe belangrijk de Schotse whisky-industrie is voor de Britse economie. Frost zegt dat whisky daarom moet worden erkent als nationaal cultureel product. Het onderzoek stelt dat ‘Scotch’ tevens de ‘levensader’ is voor veel plattelandsgemeenschappen en zorgt het daar voor 7400 banen. Het onderzoek meldt verder dat de sector ‘ongekende’ uitbreiding kent met maar liefst dertig nieuwe stokerijen die momenteel worden gebouwd in Schotland.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-scotland-20946411

Lees ook:Beste whisky komt uit… Japan
Lees ook:Hotel Review; Winnock Hotel in Drymen bij Glasgow
Lees ook:Britse banken willen 6 miljard aan bonussen uitkeren
Lees ook:Britse Koningin roept op financiële sector tot de orde in jaarlijkse troonrede
Lees ook:Britse economie op lager peil dan verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>