Geen topless meer op ‘page 3′

‘Shock and horror’. Het Britse tabloid The Sun heeft besloten dat het afgelopen is met de topless meisjes op ‘page 3′ van de krant. Volgens een andere Britse krant, The Times, was afgelopen vrijdag de laatste dag waarop men een foto van een topless dame kon zien.

 Het ‘page 3′ meisje is al 44 jaar een begrip in Engeland en het is voor veel mannen (en misschien ook wel vrouwen) reden om The Sun te kopen. Maar de laatste tijd kreeg de krant steeds meer kritiek over de foto’s. Veel mensen vinden ze seksistisch en niet meer van deze tijd. De krant heeft nog niet officieel gereageerd op het bericht van The Times. Wel twitterde een woorvoerder van de krant gisteren de veelzeggende woorden: ‘Page 3 zal morgen gewoon staan waar het altijd staat – tussen pagina 2 en pagina 4.’

Een protestgroep genaamd ‘No More Page Three’ protesteerde in 2012 al tegen afschaffing van de column. Actievoerders en ook enkele politici zeggen nu dan ook dat het ‘de hoogste tijd was’ voor deze stap. De Ierse editie van The Sun stopte twee jaar geleden al met de ‘page 3′ meisjes.

Voor de fans van de meisjes met blote borsten is er nog wel een schrale troost, want op de website van The Sun zal het ‘page 3′ meisje blijven bestaan.

Zie ook: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/page3/

Lees ook:Page3 Babe: Danni uit Coventry
Lees ook:Page 3 babe; Katie, 23 uit Liverpool
Lees ook:Page 3; Nieuwe rubriek op Brittannie.blog.nl
Lees ook:Page 3 babe ; Becky uit Londen
Lees ook:Reuzen in Liverpool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>