Red ons paasei!

Pasen is nog ver weg, maar Engeland is nu al in rep en roer over haar favoriete paasei. Chocolademaker Cadbury heeft namelijk het recept van het zo populaire ‘creme egg’ veranderd. Sommige critici verdenken Cadbury er zelfs van dat ze de ‘dairy milk chocolate’ in het recept hebben vervangen door een veel goedkopere soort chocolade.

Veel Engelsen leggen de schuld van het probleem bij de Amerikanen. Want sinds Cadbury is overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Kraft, is het gedonder begonnen. Vorig jaar was er al een gelijksoortig incident met de chocolade van Cadbury. Een woordvoerder van het bedrijf geeft toe dat er geen ‘dairy milk’ meer wordt gebruikt voor de eieren, maar een smaak die er op lijkt. Een inferieure chocolade volgens de fans, en daar wensen ze niet voor te betalen.

Maar het wordt nog erger, want het doosje waar normaal gesproken zes eieren in zitten, bevat nu er nu nog maar vijf. En dat terwijl de prijs hetzelfde is gebleven. Tegenstanders van het nieuwe ei zijn woedend en zijn in opstand gekomen tegen het nieuwe ei. Er is zelfs al een Facebook-groep opgericht met de naam ‘Save Our Creme Egg’. Cadbury’s probeert de boel ondertussen te sussen, maar veel vertrouwen hebben de fans er niet in. Zoals een van hen al zei: ‘Straks gaan ze de vorm ook nog veranderen. ‘

Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Cadbury_Creme_Egg

Lees ook:ChocCoingate schokt Engelsen
Lees ook:AEG Live gaat alle Michael Jackson kaarten vergoeden
Lees ook:Noord-zuidlijn debacle in Londen?
Lees ook:‘Harry Potter’ veroorzaakt chaos in Mexico
Lees ook:Benedict Cumberland ‘smakelijkste’ acteur van GB

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>