Leeuwen knuffelen met kerstbomen

Een leuk berichtje om de eerste werkdag van het nieuwe jaar mee te beginnen: leeuwen die met afgedankte kerstbomen knuffelen.

De leeuwen van Linton Zoo in Cambridgeshire zijn maar wat blij met hun nieuwe speelgoed. Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft deĀ dierentuinĀ een record aan kerstbomen ontvangen. De leeuwen stoeien met de bomen, gebruiken ze als krabpaal en kauwen erop. Een andere reden waarom de leeuwen zo gek zijn op de bomen is omdat ze kattenkruid bevatten. Volgens deskundigen worden katachtigen van deze stof licht euforisch.

Als de leeuwen eenmaal zijn uitgespeeld, dan worden de bomen in de biobrander gegooid. De energie die hieruit ontstaat wordt gebruikt voor de verwarming van de gebouwen in de dierentuin. Bomen die nog een kluit hebben worden herplant in het uilenvertrek.

De kerstbomen-actie van de dierentuin is een schot in de roos want elk jaar krijgt men meer kerstbomen aangeboden. Een mooie manier van recyclen!

Zie ook: http://www.lintonzoo.com/

Lees ook:Dierentuin kweekt dieren voor circus in opspraak
Lees ook:225 miljoen voor renovatie dierentuin
Lees ook:Londen heeft twee miljoen bomen nodig
Lees ook:30 Chimpansees ontsnapt uit dierentuin
Lees ook:Renovatie London Eye van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>