Toppers van 2014 en 2015

De Britse krant The Independent kijkt terug en blikt vooruit naar de toppers van het afgelopen jaar en de te verwachten hoogtepunten van het nieuwe jaar. We kijken even mee.

Naar de tien beste Britse albums van het afgelopen jaar bijvoorbeeld, waaronder die van Ed Sheeran, Sam Smith, George Ezra en Clean Bandit. Acts die het afgelopen jaar allemaal doorbraken bij het grote publiek en waar we ongetwijfeld ook in 2015 nog veel van zullen gaan horen. En wat te denken van de boeken die dit jaar uitkomen? Er zitten een paar veelbelovende titels tussen zoals ‘God Help The Children’ van Toni Morrison of ‘Reasons To Stay Alive’ van Matt Haig en ‘Mr & Mrs Disraeli: A Strange Romance’ van Daisy Hay.

Net als 2014 lijkt ook 2015 een goed jaar te worden voor de Britse film. ’The Imitation Game’ als ‘The Theory of Everything’ maken kans op zowel een Golden Globe als een Oscar. En zowel Benedict Cumberbatch en Eddie Redmayne, hebben goede kans om te worden verkozen tot ‘beste acteur’.

Op cultureel gebied lijkt 2015 dus een goed jaar te worden voor de Britten.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/#

 

 

Lees ook:Benedict Cumberbatch speelt superheld
Lees ook:Britten vieren massaal minder vakantie in eigen land
Lees ook:Rechtszaak Hillsborough ramp gaat verder
Lees ook:Rijzende ster: Sam Smith
Lees ook:Laatste Britse troepen vertrekken uit Helmand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>