Angela Lansbury weer op het toneel

We kennen haar allemaal als de slimme misdaadschrijfster/detective Jessica Fletcher uit de tv-serie ‘Murder She Wrote’, maar actrice Angela Lansbury is ook een zeer begenadigd toneelactrice. Binnenkort gaat ze weer de planken op met een nieuw stuk.

Ze is al 89 jaar, maar daar laat Lansbury zich niet door tegenhouden. De in Londen geboren actrice is binnenkort maar liefst zes weken lang te zien in het Ahmanson Theatre in Los Angeles in Noel Cowards ‘Blithe Spirit’ waarin ze de rol van medium Madame Arcati speelt. Het is een rol die ze al eerder heeft gespeeld: in 2009 op Broadway en in West End in Londen in maart van het afgelopen jaar.

 ’Het is een rol die ik heel erg graag speel,’ laat Lansbury weten. Ze hoefde er dan ook niet lang over na te denken toen ze wederom voor de rol werd gevraagd. Toch zal iedereen zich haar blijven herinnen als Jessica Fletcher, de beroemde misdaadschrijfster en detective die tussen 1984 en 1996 zoveel moordzaken wist op te lossen. Lansbury heeft er geen moeite mee. Ze laat weten dat het een geweldige rol was om te spelen maar ‘er was absoluut geen enkele acteerprestatie voor nodig’.

Na de zes weken in Los Angeles zal het toneelstuk nog te zien zijn in San Francisco, Toronto en Washington DC. Een knappe prestatie voor iemand van 89 jaar.

Zie ook: http://www.imdb.com/name/nm0001450/bio

Lees ook:Ansichtkaart arriveert na dertig jaar
Lees ook:Britse ex-soldaten thuis na strijd tegen IS
Lees ook:Verdachte opnieuw ondervraagd in zaak-McCann
Lees ook:De rimpelknieën van Jordan
Lees ook:Laatste Mitford zuster overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>