Aanmeldingen voedselbank Wales gestegen

Net als in Nederland zien ook in Wales steeds meer gezinnen zich gedwongen om naar de voedselbank te gaan. Dit meldt welzijnsorganisatie Trussell Trust die verantwoordelijk is voor de voedselbanken.

Volgens cijfers is er zelfs een toename van het aantal gezinnen met twintig procent ten opzichte van vorig jaar deze tijd. Als belangrijkste redenen voor het gebruik van de voedselbank worden opgegeven slechte uitbetaling van uitkeringen, een laag inkomen en veranderingen in toeslagen.

 Eerder deze maand werd ook al bekend gemaakt dat veel jongeren in Groot-Brittannië weinig tot geen geld hebben om gezond voedsel te kopen en in veel gevallen zelfs honger lijden. Ook in deze gevallen worden problemen met uitkeringen vaak als reden gegeven. Daarnaast worden veel mensen gekort op hun uitkering omdat ze, volgens bevindingen van de uitkeringsinstantie, niet voldoende doen om werk te vinden.

Volgens cijfers van de overheid zijn er momenteel 3,5 miljoen mensen in Groot-Brittannië die niet voldoende te eten hebben. Over het hele land verspreid zijn er 272 voedselbanken.

Zie ook: http://www.trusselltrust.org/

Lees ook:Groot-Brittannie geweldadigste land in EU
Lees ook:‘Panic Saturday’: Britten geven 1,2 miljard uit
Lees ook:Mogelijk 40 griepdoden per dag deze zomer in Groot-Brittannie
Lees ook:Britten vieren massaal minder vakantie in eigen land
Lees ook:Strenge ebola-controle op Heathrow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>