‘Panic Saturday’: Britten geven 1,2 miljard uit

‘Panic Saturday’ wordt het wel genoemd, de laatste zaterdag voor kerst. De dag waarop iedereen nog snel even alles uit de kast haalt om de laatste cadeautjes te kopen.

Naar verwachting is er per persoon 92 pond uitgegeven aan kerstcadeautjes. Volgens analysten is dit bedrag nog niet eerder zo hoog geweest. En dat terwijl ‘Black Friday’ nog maar net achter de rug is. De Britse detailhandel vaart er wel bij dus die zul je niet horen klagen. Zeker niet omdat het hoogtepunt nog moet komen voor de meeste winkeliers want naar verwachting wordt dinsdag de drukste dag van de week op het gebied van kerstinkopen.

 Maar er zit ook een keerzijde aan de medaille want daar waar het rijkere deel van de bevolking bakken met geld uitgeeft, moeten ongeveer dertien miljoen mensen het doen met heel wat minder. Zeker een miljoen van deze mensen is afhankelijk van de voedselbank en voor deze groep mensen is er met kerst geen dure cadeaus of luxe maaltijden. En dan is er ook nog een groep mensen die in financiële nood dreigt te komen doordat ze met de feestdagen te veel geld uitgeven.

Volgens onderzoek hebben zeker in deze tijd steeds meer mensen in Groot-Brittannië moeite om het hoofd boven water te houden en groeit een hele generatie op in armoede. Bovendien zullen naar schatting zo’n achttien miljoen mensen het nieuwe jaar beginnen met een creditcard schuld. Happy New Year!

Zie ook: http://www.bbc.com/news/business-30560208

Lees ook:40 mensen gered van zandbank
Lees ook:Personeel krijgt ‘botoxverlof’ van baas
Lees ook:Zanger Bono prijst Nederlandse ontwikkelingshulp
Lees ook:Man gaat op huwelijksreis met hoogste bieder
Lees ook:AEG Live gaat alle Michael Jackson kaarten vergoeden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>