Britse ex-soldaten thuis na strijd tegen IS

Twee voormalig Britse soldaten hebben samen met Koerdische strijdkrachten in Syrië tegen IS gevochten. Ze zijn nu weer thuis in Engeland en vertellen hun verhaal.

Zo laten ze weten dat ze hebben afgesproken elkaar liever een kogel door het hoofd te schieten dan dat ze gepakt zouden worden door IS. Jamie Read en James Hughes zeggen dat ze liever zelf een einde aan hun leven maken dan dat ten aanzien van de rest van de wereld hun hoofden op YouTube zouden worden afgehakt. De 24-jarige Read laat weten dat elke strijder in Syrië een paar extra kogels voor zichzelf heeft bewaard omdat niemand onthoofd wil worden door de terreurgroep.

Het tweetal had ook al een video opgenomen voor hun families voor het geval ze ontvoert en vermoord zouden worden tijdens de strijd in Syrië. Na drie weken in de frontlinie te hebben gevochten werden ze na terugkeer op Heathrow Airport zes uur lang ondervraagd. Geen van beiden werd echter gearresteerd of beschuldigd van terrorisme.

Na thuiskomst hebben Read en Hughes hun huizen voorzien van alarmsystemen en bewakingsvideo’s omdat ze bang zijn voor wraakacties van IS-aanhangers. Toch hebben ze geen spijt van hun daad en laten weten dat ze ‘geen enkele vorm van terrorisme accepteren’. Ze zien de moord op de Britse hulpverlener Alan Henning als een rechvaardiging voor hun acties tegen de militante groep.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/news/uk/british-exsoldiers-make-death-pact-while-fighting-alongside-kurdish-forces-against-isis-9930011.html#

Lees ook:Negen terrorismeverdachten aangehouden in Engeland
Lees ook:Scholieren van school gestuurd omdat ze ‘te blond’ zijn
Lees ook:Knappe jihadisten verleiden meisjes tot extremisme
Lees ook:Vier terreurverdachten gearresteerd in Londen
Lees ook:Sexy caddies geweigerd in de golfsport

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>