Café in Leeds voedt tienduizend mensen met afgedankt voedsel

Net als in Nederland zijn er ook in de UK steeds meer mensen die in opstand komen tegen de toenemende voedselverspilling. De eigenaar van een keten sociale cafés in de stad Leeds heeft geroepen om een verandering in de wet om zo de ´misdadige´ hoeveelheid voedselverspilling tegen te gaan.

Voedselverspilling, vooral door supermarkten en restaurants, komt nog steeds in grote mate voor. En dat terwijl er zo veel mensen amper wat te eten hebben. Adam Smith, oprichter van ´The Real Junk Food Project´ in Leeds, voedt zijn klanten met producten die zijn afgedankt door supermarkten, groenteboeren en zelfs voedselbanken. Het principe is simpel: Adam maakt van de afgedankte producten stoofpotjes, soepen, cakes, etc. en de klanten betalen wat ze kunnen missen. En als ze geen geld hebben, geen probleem, want dan mogen ze ter compensatie meehelpen met de vaat.

 In slechts tien maanden tijd heeft Adam op deze manier tienduizend mensen te eten gegeven. Zijn manier van werken is zo succesvol en populair dat het al snel navolging heeft gekregen want er zijn nu ook in andere steden vergelijkbare ‘betaal wat je kunt’ cafés geopend in onder andere Manchester, Bristol, Saltaire en zelfs over de landsgrenzen in Los Angeles, Warschau en Zürich.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/real-junk-food-project-the-leeds-cafe-that-has-fed-10000-people-using-20-tonnes-of-unwanted-food–and-started-a-worldwide-movement-9926579.html?cmpid=facebook-post#

Lees ook:Aanmeldingen voedselbank Wales gestegen
Lees ook:Vrouw voert nephandicaps van kinderen op voor extra bijstandsgeld
Lees ook:Man staat 100 miljard in het rood
Lees ook:Jasper the dog gevonden na social media campagne
Lees ook:Patienten op water en brood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>