Ed Miliband wil tieners stemrecht geven

Labour-leider Ed Miliband heeft de krantenkoppen weer eens gehaald. Dit keer liet hij weten dat als Labour volgend jaar aan de macht komt, zestien- en zeventienjarigen wat hem betreft in de toekomst kiesrecht zullen krijgen.

Miliband heeft laten weten dat hij ‘de politiek wil veranderen’ door voor het eerst sinds 1969 de stemgerechtige leeftijd te verlagen. Op deze manier wil hij naar eigen zeggen een stem geven aan mensen die al heel lang niet zijn gehoord. Een mooie gedachte zou je denken maar Miliband kreeg vooral kritiek op zijn uitlatingen, vooral omdat hij volgens sommigen de uitspraken doet onder druk van de vakbonden.

Miliband is echter van mening dat ook jonge mensen een stem verdienen zodat ze ook op deze manier deel uit kunnen maken van de Britse maatschappij. De meeste mensen echter, ook de zestien- en zeventienjarigen, steunen Milibands oproep voor stemrecht voor tieners niet.

Zie ook: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2431222/Ed-Miliband-Well-youngsters-vote-16.html

Lees ook:Labour niet blij met Tony Blair
Lees ook:Ed Sheeran wil geen Bond song zingen
Lees ook:Grote staking in Groot-Brittannië
Lees ook:Rijke Britten vrezen ‘mansion tax’
Lees ook:Positie Ed Milliband steeds meer onder druk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>