Tekening Winnie the Pooh levert ruim driehonderdduizend pond op

Een van de bekendste afbeeldingen van Winnie the Pooh is bij een veiling in Londen verkocht voor 314,500 pond. Dat is drie keer de geschatte waarde. De tekening is te zien in schrijver AA Milne’s tweede boek ’The House At Pooh Corner’.

De inkttekening van EH Shepard toont de beer terwijl hij Poohsticks speelt met Piglet en Christopher Robin. De beroemde tekening met de titel ’For a long time they looked at the river beneath them…’ is te vinden in hoofdstuk zes van Milne’s tweede boek en maakte sinds 1970 deel uit van een privécollectie.

  Shepard en Milne werkten samen aan vier Winnie the Pooh boeken. Ook tekende Shepard de illustraties voor het beroemde boek ‘The Wind In The Willows’ van schrijver Kenneth Grahame. Tijdens de veiling van de Winnie the Pooh tekening gingen ook andere kinderklassiekers onder de hamer, van onder meer Beatrix Potter, Mike Margolis en Arthur Rackham.

Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Winnie_de_Poeh

Lees ook:The BFG van Roald Dahl wordt verfilmd
Lees ook:Recordbedrag voor ‘Mein Kampf’ op veiling
Lees ook:Huis Sherlock Holmes auteur mogelijk gesloopt
Lees ook:Strand met vuurtoren in de verkoop
Lees ook:Maak kans op een Formule 1 auto van Jenson Button!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>