Zeldzame kledingstukken Alexander McQueen onder de hamer

Vandaag gaat bij Kerry Taylor Auctions, een veilinghuis in Londen dat zich specialiseert in zeldzame, historische kleding, een aantal kledingstukken van de Britse modeontwerper Alexander McQueen onder de hamer. De selectie toont een overzicht van McQueens gehele carrière.

Volgens het veilinghuis is het een selectie die een duidelijk overzicht geeft van McQueens carrière, van zijn vroege werk in Londen tot de latere grote modeshows in Parijs. Tijdens de veiling zullen er ook kledingstukken van andere ontwerpers worden verkocht maar het leeuwendeel bestaat uit stukken van McQueen. De veiling loopt in feite vooruit op de tentoonstelling ’Savage Beauty’, over het werk en de carrière van Alexander McQueen. Deze zal begin volgend jaar geopend zal worden in het Victoria and Albert Museum in Londen en was eerder al in New York te zien.

Alexander McQueen ontwierp kleding voor onder andere Kate Moss, Kate Middleton, Cameron Diaz, Lady Gaga en prins Charles. Hij leed aan depressies en was verslaafd aan drugs. In 2010 pleegde hij op veertigjarige leeftijd zelfmoord.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/life-style/fashion/features/alexander-mcqueen-at-auction-what-makes-a-really-great-piece-of-fashion-9911373.html#

 

Lees ook:Maak kans op een Formule 1 auto van Jenson Button!
Lees ook:Elton John ruimt kledingkast voor Aids Foundation
Lees ook:Prins Charles recyclekoning van Groot-Brittannie
Lees ook:Historisch Jachtvliegtuig onder de hamer
Lees ook:Stel trouwt in schaapskleren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>