Publiek aanwezig bij herbegrafenis van Richard III

Op 26 maart volgend jaar zal de Engelse koning Richard III worden herbegraven. De overblijfselen van Richard werden in 2012 door archeologen gevonden in de stad Leicester.

Richard III kwam tijdens gevechten om het leven in 1485 tijdens de Slag om Bosworth en werd begraven in Leicester. Aanvankelijk in een anoniem graf, maar later kreeg het graf een steen. In augustus 2012 meldden onderzoekers van Leicester University dat ze de inmiddels verdwenen begraafplaats hadden ontdekt onder een parkeerplaats in het centrum van de stad Leicester waar graafwerkzaamheden bezig waren.

 De overblijfselen van de koning worden nu dus op 26 maart 2015 opnieuw begraven in Leicester Cathedral. Hier mag publiek bij aanwezig zijn. Er zijn zo’n tweehonderd plaatsen beschikbaar die via een online verloting zullen worden toegewezen. In de week voorafgaand aan de herbegrafenis zullen er vele evenementen worden georganiseerd waarvoor ook tickets beschikbaar komen. Richard zal uiteindelijk begraven worden onder het toeziend oog van de Aartsbisschop van Canterbury en andere kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders.

Zie ook: http://www.richardiii.net/

Lees ook:Benedict Cumberbatch is ver familielid van koning Richard III
Lees ook:Brawn F1 team in topvorm tijdens laatste trainingen
Lees ook:Bezienswaardigheid – Abdij van Reading
Lees ook:Reuzen in Liverpool
Lees ook:Middeleeuws Penzance in Cornwall

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>