‘Autumn Statement’ uitgesproken: zware bezuinigingen verwacht

In Londen heeft de Britse minister van Financiële en Economische Zaken George Osborne zijn laatste ‘Autumn Statement’ voor de verkiezingen van volgend voorjaar uitgesproken. Naar verwachting zal er zwaar moeten worden bezuinigd in Groot-Brittannië en zullen er veel banen verdwijnen.

De ‘Autumn Statement’ is een jaarlijkse verklaring van de HM Treasury waarin de minster de economische vooruitzichten van het land bespreekt. Dit jaar zijn de vooruitzichten dus niet al te rooskleurig met zware bezuinigingen en veel banen die op de tocht komen te staan, met name in de publieke sector waar een verlies van een miljoen banen wordt verwacht tegen het jaar 2020.

 Toch zal er ook door de regering Cameron worden geïnvesteerd, bijvoorbeeld in de NHS en in nieuwe wegen en nieuwe waterkeringen. Maar deze investeringen staan uiteraard niet in verhouding tot de zware bezuinigingen die de Britten de komende jaren te verduren krijgen. Met de verkiezingen van volgend jaar in aantocht zullen David Cameron en zijn coalite van conservatieven en liberalen de bui al zien hangen. Ze zullen alle zeilen moeten bijzetten om de schade veroorzaakt door al deze nare maatregelen enigszins binnen de perken te houden. Cameron en Co. hebben één geluk, want Labour ligt ook niet bepaald goed in de markt momenteel. En daar ligt nu precies het gat waar UKIP wil eens in zou kunnen duiken.

Zie ook: http://www.theguardian.com/uk-news/autumn-statement-2014

Lees ook:Zesjarig zoontje van Conservatievenleider David Cameron overleden
Lees ook:Grote staking in Groot-Brittannië
Lees ook:Overstromingen in Noord-Ierland na zware regenval
Lees ook:Door geldgebrek minder politie op straat in Sussex
Lees ook:British Gas creëert 2.600 banen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>