Middeleeuwse stad ontdekt bij Salisbury

Archelogen hebben net buiten de Engelse stad Salisbury in Wiltshire de contouren van een middeleeuwse stad ontdekt. Zonder dat ze graafwerkzaamheden hebben uitgevoerd is er een heel netwerk ontdekt van gebouwen, verdedigingswallen en open gebieden.

 Door middel van de nieuwste scantechnieken hebben experts een gedetailleerde plattegrond kunnen samenstellen van hoe de stad er uit heeft moeten zien. Op deze manier hoefde er niet gegraven te worden en kon er ook geen schade worden veroorzaakt. De stad is gevonden vlakbij Old Sarum, de oorspronkelijke plek van de huidige stad Salisbury, die nu enkele kilometers verderop ligt.

Studenten van de University of Southampton zijn de hele zomer bezig geweest om de eeuwenoude stad in kaart te brengen. Dat is gebeurd door middel van moderne technieken als magnetometrie, radar en elektrische tomografie. Al eeuwen lang was bekend dat er een middeleeuwse stad lag op de plek van Old Sarum, maar door middel van deze nieuwe technieken is nu pas duidelijk geworden hoe het er uit moet hebben gezien.

Zie ook: http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/old-sarum/

Lees ook:Smurfen record in Swansea
Lees ook:Reuzen in Liverpool
Lees ook:Aberdeen meest trieste stad van Schotland
Lees ook:Publiek aanwezig bij herbegrafenis van Richard III
Lees ook:Franse onderzeeër start zoeken naar Air France vliegtuig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>