Dure huizen verdrijven dertigers uit Londen

Dat wonen in Londen duur is weten we allemaal, maar de huizenprijzen zijn het afgelopen jaar zo omhoog geschoten, dat dertigers massaal de stad verlaten. Tienduizenden jonge professionals kiezen er gedwongen voor om buiten de stad of zelfs elders in het land te gaan wonen.

Tenminste zestigduizend dertigers hebben de stad inmiddels verlaten om elders in het land betaalbaar onderdak te vinden. De gemiddelde huizenprijs in Londen lige momenteel op 460,060 pond. De prijzen zijn het afgelopen jaar gestegen met nog eens negentien procent. Dertigers vertrekken vooral naar steden als Birmingham en Manchester waar de gemiddelde huizenprijzen respectievelijk op 117,604 en 99,012 pond liggen.

Volgens een onderzoek heeft ongeveer zeventig procent van de mensen tussen de 25 en 39 jaar laten weten dat de hoge kosten van huren of hypotheek het voor hen onmogelijk maakte om nog langer in de Britse hoofdstad te blijven wonen. De goedkoopste wijk in Londen om te wonen is momenteel Barking and Dagenham, met een gemiddelde huizenprijs van 263,627 pond. Ter vergelijking: de goedkoopste regio van Engeland en Wales is Merthyr Tydfil waar een huis gemiddeld 60,282 pond kost en waar de prijzen het afgelopen jaar gemiddeld met elf procent zijn gedaald.

Zie ook: http://www.theguardian.com/money/2014/oct/14/house-prices-london-surging-mortgage

Lees ook:Huizenprijzen in Noord-Ierland zakken opnieuw
Lees ook:Huizenprijzen in Engeland stijgen licht
Lees ook:De duurste garage in de UK
Lees ook:Huizenprijzen in Londen stijgen weer
Lees ook:Britten massaal begonnen met kerstinkopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>