Politie op de been voor Black Friday

Mocht je het nog niet weten, het is vandaag ‘Black Friday’. De dag waarop consumenten zich massaal op de koopjes storten die door de grote winkelketens worden aangeboden. In Engeland vreest men grote drukte en dus hebben ze uit voorzorg de politie maar ingezet.

Black Friday heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten, maar ook in de UK wordt de dag steeds populairder. Al sinds middernacht staan er hordes mensen voor de deur van supermarktketens als Tesco en Asda. Omdat men bang is dat er vechtpartijen uitbreken of mensen onder de voet worden gelopen, is de politie ingeschakeld om de boel in goede banen te leiden. Zowel in Manchester, Londen als in Wales staat de politie paraat om eventueel in te grijpen. In Manchester werd een Tesco supermarkt zelfs korte tijd gesloten omdat er te veel publiek op de been was om de veiligheid nog te kunnen garanderen. Er werden hier twee mensen gearresteerd nadat ze met elkaar op de vuist waren gegaan. Ook raakte er een vrouw gewond nadat er een televisie op haar was gevallen.

Voor de detailhandel is Black Friday een belangrijke dag waarop alle verkooprecords worden gebroken. Veel winkels zetten extra personeel in om de grote toestroom van mensen aan te kunnen.

Zie ook: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/11217839/Black-Friday-2014-Get-ready-for-the-biggest-online-shopping-day-in-history.html

Lees ook:‘Panic Saturday’: Britten geven 1,2 miljard uit
Lees ook:Inbraak bij Manchester-speler Federico Macheda
Lees ook:Nieuwe series in de herfst op Britse TV
Lees ook:Rechter valt in slaap tijdens rechtzaak
Lees ook:Drie dode baby’s gevonden in woning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>