Grootste muurschildering van de UK

Op de zijkant van een verpauperd flatgebouw in Acton, West-Londen, is sinds vorige week de grootste muurschildering van Groot-Brittannië te bewonderen. Het kunstwerk is gemaakt door street artist Stik en heeft de naam ‘Big Mother’ gekregen.

 ’Big Mother’ is 38 meter hoog en toont een moeder en kind die vanaf hun verpauderde flat neerkijken op de luxe appartementen die rondom hun wijk worden gebouwd. Met het kunstwerk wil Stik aandacht besteden aan het gebrek aan sociale huurwoningen in dit deel van Londen. De kunstenaar zegt hierover tegen de krant The Independent: ‘De moeder en het kind vertegenwoordigen de families die in deze flats wonen’. Hij laat verder weten dat hij in zijn rol als kunstenaar aandacht wil scheppen voor sociale vraagstukken en wil aantonen wat er aan de hand is in de maatschappij.

Stik had er een maand voor nodig om te kunstwerk te schilderen. Het is zo groot dat het zelfs te zien is vanuit de vliegtuigen die landen en opstijgen vanaf Heathrow. De flat waarop ‘Big Mother’ staat afgebeeld werd in 1969 gebouwd. Ealing Council, de deelgemeente waar het gebouw staat, heeft echter besloten dat de flat gesloopt moet worden. Big Mother is onderdeel van een project waarbij men door middel van street art probeert de wijk enigszins op te fleuren. En dat lukt aardig want veel mensen van buiten de wijk zijn al naar Acton gekomen om de verschillende kunstwerken te bewonderen.

Ga voor meer werk van Stik naar: http://www.stik.org/

Lees ook:Kinderen vinden baby in plastic tas
Lees ook:Soldate bevalt in het geheim op kazerne
Lees ook:Van Morrison opnieuw vader
Lees ook:Banksy muurschildering vernield wegens vermeend racisme
Lees ook:Nieuwe Royal baby in april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>