Emma Thompson krijgt Bifa Award

De Britse actrice Emma Thompson ontvangt volgende maand een Richard Harris Award tijdens de British Independent Film Awards. De Bifas steunen de onafhankelijke Britse filmindustrie en proberen deze bekender te maken bij een breder publiek.

Thompson krijgt de prijs voor haar buitengewone bijdrage aan de Britse onafhankelijke filmindustrie. Acteurs en actrices die de prijs eerder ontvingen zijn onder andere John Hurt, Bob Hoskins, Jim Broadbent, Daniel Day-Lewis, Helena Bonham Carter,
Michael Gambon en Julie Walters.

Emma Thompson is in Nederland vooral bekend door haar rollen in films als Sense and Sensibility, Love Actually, Nanny McPhee en The Remains of the Day. Ook was zij te zien als Sybil Trelawney in de Harry Potter films. Op de website van de Bifas kun je een volledige lijst van alle genomineerden vinden. De uitreiking van de Bifas zal plaatsvinden op 7 december in Londen.

Zie ook: http://www.bifa.org.uk/releases/british-independent-film-awards-nominations-2014

Lees ook:Paddington route door Londen
Lees ook:Gaat Michael Caine met pensioen?
Lees ook:Ere-Bafta voor Monty Pythonleden
Lees ook:Oscars: Redmayne-Cumberbatch, Eton vs Harrow
Lees ook:Maggie Smith ontvangt Companion of Honour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>